x

ReserverenBij Buurten

Kies hieronder de gewenste locatie.

Ingang van Buurten in Oost staand.
Ingang van Buurten in Oost liggend
Over Buurten
Buurten vogel

Buurten is jouw gezellige huiskamer in Utrecht

Buurten vogel

Wij zijn Buurten, al sinds 2011 een begrip in de Utrechtse wijken. Met maar liefst vier restaurants is er altijd een Buurten bij jou in de buurt! Of je nou komt voor een ontbijtje, kopje koffie met gebak, snelle lunch met het gezin, uitgebreid romantisch diner, gezellige borrel met vrienden of zakelijke afspraak, iedereen is bij ons welkom.

Tafel voor gerechten

Wisselend Menu

Van gehaktbal tot oester, bij Buurten vind je een gevarieerd en wisselend menu met voor ieder wat wils. Van klassieke favorieten tot verrassende culinaire creaties, wij gebruiken alleen de beste, verse ingrediënten. Probeer zeker onze huisgemaakte Famous Cheesecake en seizoensgebonden specials!

Maak een reservering

Onzelocaties

Het bruisende van de stad, maar met de gezelligheid uit de wijk. Met een mix van modern design en een huiselijke sfeer, is het de perfecte plek voor zowel een snelle lunch als een ontspannen diner. Je vindt Buurten in de vier Utrechtse wijken: Oog in Al (Buurten in de Fabriek), Oudwijk (Buurten in Oost), Leidsche Rijn (Buurten in de Bieb) en Tuindorp (Buurten in de Gaard). Ook van buiten de stad is het fijn Buurten, doordat onze locaties goed bereikbaar zijn met de auto en het openbaar vervoer!

Reserveer je tafel

Kindvriendelijk restaurant

Buurten vogel

Buurten is er voor iedereen van 0-100 jaar. Juist voor onze kleinste gasten is Buurten een feestje! Al onze restaurants hebben namelijk een grote kinderhoek vol speelgoed. En met mooi weer kunnen de kinderen bij Buurten in de Fabriek, Buurten in Oost en Buurten in de Gaard, spelen in het kinderhuisje buiten op het terras.

Onze kinderkaart met kleurplaat en puzzels, bevat gevarieerde en kindvriendelijke gerechten zoals spaghetti met een schaar of burger met frietjes. Dus kom gezellig met de hele familie Buurten!

Zakelijk Buurten in de Sluiswachterswoning

ZakelijkBuurten

Wist je dat je ook zakelijk kan komen Buurten? Denk aan een besloten borrel of diner op het terras bij Buurten in Oost of bij Buurten in de Gaard. En met het Sluiswachtershuis op het terrein van Buurten in de Fabriek verras je jouw gasten met een intieme en unieke locatie voor een vergadering, borrel, workshop of jubileum.

Buurten in Oost vanaf buitenaf

BuurtenGeschiedenis

In 2011 besloten Bob en Erik, de founding fathers, samen een restaurant te openen in Utrecht Oost. De heren droomden van een gezellig buurtrestaurant; een plek waar iedereen zich direct thuis zou voelen. Met kwalitatief goed eten, vriendelijke bediening en een ongedwongen sfeer. Ze vonden de perfecte locatie in de Burgemeester Reigerstraat; twee oude woonhuizen werden omgetoverd tot een gezellig en knus restaurant. Buurten in Oost werd de naam. Zo groeide Buurten in Oost uit tot dé hotspot voor jong en oud in Oudwijk.

Het succes van deze locatie liet zien dat de behoefte aan verbinding verder reikte dan één wijk. Drie jaar later, in 2014, opende dan ook de twee locatie in een monumentaal pand, de oude Cereolfabriek in de wijk Oog in Al. Buurten in de Fabriek werd een feit, waarmee industrieel erfgoed nieuw leven werd ingeblazen.

De derde locatie werd gevonden in de nieuwe Utrechtse wijk Leidsche Rijn. In het kenmerkende pand aan het Brusselplein waarin ook de bibliotheek zit gevestigd vind je sinds 2019 Buurten in de Bieb.

Het meest recente hoofdstuk van ons verhaal werd geschreven in 2020 met de opening van Buurten in de Gaard in het groene Tuindorp. Elk van onze locaties is uniek, maar de missie blijft hetzelfde: een warme, gastvrije plek bieden waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en verbinden.

Dankzij onze vier locaties is Buurten uitgegroeid tot een bekend begrip in de Utrechtse wijken en is er als inwoner van Utrecht altijd wel een Buurten bij jou in de buurt!

Reserveer bij jou favoriete Buurten