Ontmoet Chef-kok Marius
Buurten vogel

Benieuwd hoe het is om als chef kok bij Buurten te werken?

Buurten vogel

Wij vroegen het chef Marius (35), die al 2,5 jaar met veel plezier en passie in de keukens van Buurten werkt. Voorheen als ster van Buurten in Oost, nu de kracht achter ons grootste filiaal Buurten in de Fabriek.

Chef-Kok Marius aan het werk op de pas

Hey Marius!

Wat  maakt het werken bij Buurten voor jou zo leuk?

“Wat ik het allerleukste vind, is de vrijheid en ruimte voor creativiteit die we krijgen. Daarnaast proberen we onszelf elke dag weer opnieuw uit te dagen en met z’n allen gerechten te ontwikkelen waar onze gasten gelukkig van worden. Het gevoel van voldoening wordt daardoor zo groot! Ook is Buurten binnen twee jaar van twee naar vier filialen gegaan, waardoor het bedrijf enorm snel groeit. En iedereen groeit mee, van eigenaar tot afwasser. Dat is heel tof om mee te maken. Maar ook het samenwerken met de andere chefs vind ik heel leuk.”

Chef Kok Marius die jongleert met eieren in de Fabriek

Nieuwe Uitdagingen

Ja vertel, vier chefs, hoe is dat?

“We hebben allemaal onze unieke stijlen en smaken, wat het ontwerpen van één gemeenschappelijke menukaart een uitdagende puzzel maakt. Maar het leidt ook tot verrassende gerechten die je zelf misschien niet zo snel had uitgekozen! Door de samenwerking kom je tot nieuwe ontdekkingen, blijf je leren in je vak en word je soms ook uit je comfortzone getrokken.”

En wat is jouw grootste uitdaging bij Buurten?

“Sinds een aantal maanden ben ik van Buurten in Oost naar Buurten in de Fabriek gegaan. Dit filiaal is groter, heeft grotere terrassen en dus meer gasten. En een veel drukkere keuken en een groter team. Hierdoor moet ik zelf wat vaker uit de pannen en me meer richten op leidinggeven en efficiënt managen. Dat is voor mij nieuw en uitdagend!”

Wat zijn jouw toekomstige ambities bij Buurten?

“Ik wil blijven groeien in mijn carrière als chef-kok; meer leren over leidinggeven en wat me echt heel vet lijkt is om mijn eigen Buurten Originals te ontwikkelen voor alle Buurten locaties, zoals de Famous Cheesecake en Buurten Original Burger. Oh, en natuurlijk wil ik ons team uitbreiden met een paar gezellige en creatieve collega’s om samen onze keuken te leiden.”

Chef-Kok Marius die een ei kapot knijpt in een pan

De BuurtenFamilie

Hoe is de sfeer in het team?

Die is echt top. We zijn meer dan collega’s, zowel met het keukenteam als de bediening. Het voel een beetje als een tweede familie. We werken hard, maar lachen nog harder. Na een drukke shift samen nog een drankje doen of met z’n allen de stad in, dat soort dingen maakt het werken hier zo leuk.

Wat zou je tegen toekomstige Buurten medewerkers willen zeggen?

Kom erbij! Werken als chef kok bij Buurten is een aanrader. Je zult hier niet alleen een geweldige werkervaring opdoen, maar ook deel uitmaken van de Buurten familie. Plus, je krijgt de kans om echt mee te denken en invloed te hebben op wat we hier doen. En niet te vergeten, je kan kiezen voor een vierdaagse werkweek, voor mij zorgt dat voor een fijne werk-privébalans.

En tot slot de belangrijkste vragen, wat is je favoriete gerecht om te maken en voor welk Buurten gerecht kunnen wij jou ’s nachts wakker maken?

Oeh, lastige keuze! Maar een porchetta is mijn trots; dat vind ik superleuk om te maken. En het is een heerlijk gekruid en een mooi gerecht. En voor onze Famous Cheesecake kom ik misschien mijn bed wel uit 😉

Kom jij met Mariusde keuken rocken?Bekijk de vacatures