Floormanager Bas aan de bar met een Heineken biertje in Buurten in Oost
Floormanager Bas aan de bar met een Heineken biertje in Buurten in Oost
Ontmoet Floormanager Bas
Buurten vogel

Benieuwd hoe het is om als Floormanager bij Buurten te werken?

Buurten vogel

Wij vroegen het aan Bas (33). Sinds drie jaar flaneert Bas bij Buurten in Oost in de bediening als Floormanager. Altijd met een stralende lach en een grote dosis humor.

Hey Bas!

Hoe lang werk je al in de horeca?

‘Ik werk al sinds mijn twintigste in de horeca, dus ik heb al aardig wat ervaring in het vak.”

Hoe ben je bij Buurten terechtgekomen en wat vind je zo leuk aan het werken bij Buurten?

“Ik werk bij Buurten dankzij Suus (bedrijfsleider Buurten in Oost), dat is een vriendin van mij. En ik blijf er werken omdat het een bedrijf is met veel jonge medewerkers die veel energie geven. Doordat er meerdere vestigingen zijn blijf je ook steeds nieuwe mensen leren kennen. Buurten is een echte hotspot in de Buurt met een geweldig terras. Iedereen komt eropaf, van jong tot oud. Daarnaast zijn de werktijden flexibel. Zeker nu ik kleine kinderen heb, is het fijn dat ik niet altijd tot laat aan het werk ben.”

Nieuwe Uitdagingen

Wat vind je leuk aan je rol van Floormanager?

“Als Floormanager ben je de rechterhand van de bedrijfsleider. Als Suus weg is, ben ik in charge, wij zijn inwisselbaar van elkaar. Je hebt de vrijheid om invloed te hebben op de dagelijkse gang van zaken. Juist het direct kunnen anticiperen en direct dingen aanpakken die beter kunnen op de vloer, vind ik fijn. En ook op bedrijfsniveau word je uitgenodigd om mee te denken. Zo zijn we een tijdje terug met de directie uiteten geweest om te brainstormen over de toekomst. Dat zijn unieke dingen die je normaal niet ziet bij andere bedrijven. Maar ook het begeleiden van (soms kwetsbare) jonge collega’s vind ik een toffe uitdaging.”

Wat vind je het allerleukste om te doen op een dag?

“Net dat extraatje geven tussen 18.00 en 20.00 uur tijdens een druk diner. Maar echt het allerleukste vind ik stiekem klusjes, zoals terrasmeubels in elkaar schroeven, tafels poetsen en beitsen, heerlijk! De tijd vliegt dan voorbij 😉”

Wat zijn jouw ambities bij Buurten?

“Als Floormanager zou ik kunnen doorgroeien naar Bedrijfsleider, daar zou ik wel voor openstaan. Ook lijkt me een kantoorfunctie bij Buurten mij heel tof, bijvoorbeeld op het gebied van Data en Insights. Hoe werkt een horecazaak cijfermatig, hoe zijn de budgetten verdeelt, waar liggen er kansen voor groei, dat vind ik heel interessant.”

Wat is je grootste uitdaging bij Buurten?

“Je hebt een hele variatie aan gasten die je moet bedienen. Van kleine kinderen tot oude oma’s. Dat zorgt ervoor dat je veel verschillende petten op moet hebben en continu moet spiegelen. Dat is een leuke uitdaging!”

Bas

De BuurtenFamilie

Hoe is de sfeer in het team?

“Echt top. We zijn geen draaideur bedrijf, mensen blijven lang plakken en je leert je collega’s ook echt goed kennen. Daardoor staat ook iedereen voor elkaar klaar en hebben we veel voor elkaar over, zoals het overnemen van diensten. Iedereen voelt zich heel welkom en thuis. Sommige collega’s komen hier in het restaurant zelfs buiten werktijd samen huiswerk maken of gezellig borrelen.”

Wat leer je collega’s die nieuw zijn en nog geen ervaring hebben?

“We leren je hoe je een dienblad moet vasthouden. Maar we zorgen er ook voor dat je het niet meer spannend vindt om een gesprek aan te knopen met gasten. Ik vind het leuk mensen hun zelfvertrouwen te zien stijgen. Veel collega’s komen met 18/19 jaar binnen en als ze dan met 22/23 jaar weggaan, zie je een heel ander persoon.”

Wat zijn skills die helpen bij het werk in de horeca?

“Sociaal vaardig, maar dit is ook juist iets wat je kan leren in de horeca. Je moet het leuk vinden om hard te werken en flink door te stappen en je moet het prettig vinden om met allerlei verschillende mensen te werken.”

Wat zou je willen zeggen tegen toekomstige collega die nog twijfelt?

“Als je het echt niet ziet zitten moet je het natuurlijk niet doen, maar als je twijfelt, probeert het dan gewoon en kijk of het wat voor je is! Wij zorgen ervoor dat je de beste horecamedewerker van Utrecht wordt. Wat heb je te verliezen?”

Voor welk Buurten gerecht en drankje kunnen wij jou ‘s nachts wakker maken?

“Super cheesy, maar… de cheesecake. En een Salmari. Ik vind het trouwens niet alleen leuk die zelf op te drinken, maar het is ook een leuk drankje om te verkopen”.

Kom jij met Basde vloer managen?Bekijk de vacatures