Barkeeper Stijn aan een biertje bij Buurten in de Bieb
Ontmoet barkeeper Stijn
Buurten vogel

Benieuwd hoe het is om als barkeeper bij Buurten te werken?

Buurten vogel

Wij vroegen het aan Stijn (25). Al ruim een jaar vind je Stijn voor en achter de bar bij Buurten in de Fabriek. De ene dag tapt hij de mooiste biertjes als barkeeper en de ander dag vind je hem in de bediening.

Stijn bij Buurten in de Bieb

Hey Stijn!

Vertel, hoe ben je bij Buurten terechtgekomen?

“Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal, namelijk dankzij mijn reis naar Vietnam! In Vietnam ontmoette ik Olaf. Olaf bleek ook uit Utrecht te komen en samen hebben we op reis veel tijd met elkaar doorgebracht. Nadat we terug waren in Nederland leek het ons leuk elkaar te blijven zien en zijn we samen gaan hardlopen. Tijdens een van onze runs vertelde ik dat ik op zoek was naar een baantje, waarop Olaf vertelde dat ze bij zijn werk bij Buurten nog mensen zochten!”

Had je al horeca-ervaring toen je bij Buurten kwam werken?

“Nee, ik had ooit wel eens een afwasbaantje gehad in de keuken, maar nooit achter de bar of in de bediening gewerkt. In het begin was het dan ook wel even wennen, want bij Buurten in de Fabriek kan het zomers goed druk zijn en ik begon midden in het terrasseizoen. Dat was meteen flink aanpoten, maar je wordt goed opgevangen. Alles wordt duidelijk aan je uitgelegd en je gaat stapje voor stapje. Daardoor was de spanning snel weg!”

Wat vind je leuk aan het werk bij Buurten?

“Sowieso de collega’s. Iedereen kan het goed met elkaar vinden en er is veel lol onder het personeel. Af en toe stromen er ook collega’s uit, dat is jammer, maar er komen altijd wel weer leuke collega’s voor terug! En de flexibiliteit vind ik heel relaxed. Doordat je zelf je beschikbaarheid opgeeft kan ik het werk goed rondom mijn studie plannen, dat is heel fijn.”

Wat vind je het leukste om te doen?

“Vooral de afwisseling tussen de bar in het restaurant en af en toe een evenement in de Sluiswachterswoning vind ik leuk. In de Sluiswachterswoning worden verschillende feestjes gegeven zoals verjaardagen en bedrijfsborrels. Samen met een andere collega ben je een soort mini-event planner en run je eigenlijk je eigen toko. Je staat achter de bar en bent het aanspreekpunt voor allerlei soorten vragen, dat maakt het werk heel afwisselend. Doordat het gezelschap vaak uit zo’n 40-50 personen bestaat, bouw je ook echt een band met je gasten. Je bent eigenlijk onderdeel van hun feestje en je maakt sneller een praatje. Iedereen is vrolijk, er is vaak leuke muziek en het werk is meer divers.”

Barkeeper Stijn aan een biertje bij Buurten in de Bieb

Maak nieuweVrienden

Wat hoop jij nog bij Buurten te bereiken?

“Ik ben bijna afgestudeerd als stadsgeograaf, dus ik denk niet dat ik heel lang in de horeca zal blijven werken. Uiteindelijk is het wel de bedoeling om een baan in het vakgebied te vinden waar ik voor heb gestudeerd. Maar voor nu hoop ik nog veel nieuwe dingen te leren. Vooral over hoe ik mijn werk nog beter kan doen. Ook leer je in de horeca veel handige skills, zoals het verlenen van goede service, wat eigenlijk altijd wel goed van pas kan komen. En natuurlijk is het altijd leuk om te weten hoe je een goed biertje tapt of een lekkere cocktail maakt.”

Wat zou je tegen je toekomstige collega willen zeggen?

“Ik zou zeggen dat je veel vrienden maakt en veel nieuwe mensen leert kennen bij Buurten. En dat iedereen je goed opvangt, ook als je geen ervaring hebt. Je collega’s zijn altijd bereid om je te helpen. Als je geen ervaring hebt, is dat geen reden om het niet te doen, want Buurten is juist een goede plek om de eerste stappen in de horeca te zetten.”

Oke tot slot, wat is je favoriete drankje?

“Momenteel de Hazy Weekend van Van Destreek op de tap, die vind ik heel lekker!”

En, wat is je favoriete Buurten gerecht?

“Hmm, de kaart wisselt ieder kwartaal, maar een goede pasta of risotto, daar word ik heel blij van”.

Kom jij met Stijnde bar rocken?Bekijk de vacatures