Floormanager Jasper achter de bar bij Buurten in Oost
Ontmoet Floormanager Jasper
Buurten vogel

Benieuwd hoe het is om als Floormanager bij Buurten te werken?

Buurten vogel

We vroegen het aan Jasper (22). Al vier jaar schittert Jasper achter de bar en sinds kort werkt hij als Floormanager bij Buurten in Oost.

Hoi Jasper!

Hoe ben je bij Buurten terechtgekomen?

Een vriend vroeg of ik bij Buurten in de Gaard wilde komen werken. Maar, samen op één locatie leek ons geen goed idee, dus ben ik in Oost begonnen. Daar zochten ze toevallig net een barman en ik kon meteen aan de slag.

Had je al veel horeca-ervaring toen je bij Buurten kwam?

Helemaal niet. Ik werkte daarvoor naast mijn studie bij een supermarkt, maar dat vond ik maar saai. Ik wilde meer reuring. De horeca leek mij wel leuk: werken met mensen, veel bewegen, energie kwijt kunnen. En het is goed te combineren met studie.

Wat vind je het leukste aan Buurten?

De collega’s en de band die je met ze opbouwt. Ik heb het gevoel dat de teamsfeer hechter is dan bij andere horecabedrijven. Je ontwikkelt een vaste vriendengroep. Veel mensen komen er niet alleen om te werken, maar ook op hun vrije dag lunchen of borrelen.

Ook hebben we veel vaste gasten. Zeker als je er langer werkt, dan ken je de mensen uit de buurt bij naam. Je maakt een gezellig praatje met ze of drinkt zelfs een drankje na je shift met ze mee! Niemand kijkt daar hier gek van op, de sfeer is heel relaxed.

Over jouw functie

Wat doe je zoal als Floormanager?

Ik ben het aanspreekpunt voor gasten en het team, en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ik werk mee achter de bar en in de bediening, maar stuur ook het team aan, zorg voor een nette zaak, leid nieuwe collega’s op, houd in de gasten of gasten tevreden zijn en zorg dat problemen meteen opgelost worden. Hierdoor is de functie heel allround, net waar het nodig is ben ik!

Werk je ook samen met de bedrijfsleider?

Ja, we sparren veel en nemen samen beslissingen. We zorgen er ook voor dat we samen één stem vormen naar het team en dat veranderingen echt worden opgepakt.

Waarom je Floormanager geworden?

Ik was na vier jaar wel toe aan een stukje extra verantwoordelijkheid. Dat vind ik fijn bij Buurten: als je merkt dat het werk een sleur wordt zijn er mogelijkheden om door te groeien. Van bediening naar bar, naar shiftleader (openen en sluiten), naar floormanager en zelfs bedrijfsleider of een functie op kantoor.

Nieuwe uitdagingen

Welke kwaliteiten zijn volgens jou belangrijk als Floormanager?

  • 😃 Het team positief houden en kunnen uitstralen dat je alles onder controle hebt, ondanks dat je misschien zelf ook wel wat stress voelt.
  • 💪 100% willen geven. Als jij het niet doet, doen de anderen het ook niet. Ben je brak, gestrest of heb je geen zin, dan nog moet je er staan en 100% kunnen geven.

Wat was je grootste uitdaging bij Buurten?

Om van de bar naar de bediening te gaan. Daar moest ik mezelf wel even over een drempel trekken. Ik vond het in het begin spannend, maar als je het gewoon gaat doen merk je dat het eigenlijk heel leuk is. Je moet jezelf niet tegenhouden om te groeien, alles kan je leren!

Wat leer je nieuwe collega die geen ervaring hebben?

Altijd lachen! Als jij met een grote smile op het terras loopt, zijn je gasten automatisch ook vrolijker en word je werk alleen maar leuker!

De BuurtenFamilie

Wat zou je zeggen tegen een toekomstige die twijfelt om te solliciteren?

Horeca is het gezelligste werk wat je kan doen. Als je het niet doet, is het een gemiste kans! En bij Buurten heb je het echte huiskamer gevoel, hierdoor is het laagdrempelig en ook niet alleen maar het verkopen van drankjes en eten, maar het creëren van een warme sfeer.

Wat vind je het leukste om te doen op je dag?

Pary de kat van de buren aaien. Ze zit vaak op ons terras of in het restaurant en is sowieso mijn favoriete vaste gast. 🐈🥰

Tot slot, voor welk Buurten drankje en gerecht kunnen wij je wakker maken?

Cripsy Fried Chicken met een Hazy Weekend van Van de Streek!

Kom jij met Jasperwerken in team Oost?Bekijk de vacatures