
Hoi Jasper!
Hoe ben je bij Buurten terechtgekomen?
Een vriend vroeg of ik bij Buurten in de Gaard wilde komen werken. Maar, samen op één locatie leek ons geen goed idee, dus ben ik in Oost begonnen. Daar zochten ze toevallig net een barman en ik kon meteen aan de slag.
Had je al veel horeca-ervaring toen je bij Buurten kwam?
Helemaal niet. Ik werkte daarvoor naast mijn studie bij een supermarkt, maar dat vond ik maar saai. Ik wilde meer reuring. De horeca leek mij wel leuk: werken met mensen, veel bewegen, energie kwijt kunnen. En het is goed te combineren met studie.
Wat vind je het leukste aan Buurten?
De collega’s en de band die je met ze opbouwt. Ik heb het gevoel dat de teamsfeer hechter is dan bij andere horecabedrijven. Je ontwikkelt een vaste vriendengroep. Veel mensen komen er niet alleen om te werken, maar ook op hun vrije dag lunchen of borrelen.
Ook hebben we veel vaste gasten. Zeker als je er langer werkt, dan ken je de mensen uit de buurt bij naam. Je maakt een gezellig praatje met ze of drinkt zelfs een drankje na je shift met ze mee! Niemand kijkt daar hier gek van op, de sfeer is heel relaxed.