
Hoi Jan!
Hoe ben je bij Buurten terechtgekomen?
Vijf jaar geleden opende Buurten in de Gaard en vanaf dag één ben ik hier chef-kok. Daarvoor werkte ik tien jaar als sous-chef bij verschillende restaurants in Utrecht. Het openen van een nieuw restaurant en werken in een gloednieuwe keuken zag ik als een mooie uitdaging.
Wat maakt werken bij Buurten zo leuk?
De vrijheid in de keuken. We maken bijna alles zelf, van sauzen tot soepen. En omdat we een open keuken hebben, heb je veel contact met onze gasten. Het woord ‘Buurten’ zegt het al, we zijn er echt voor de buurt. Er wordt vaak even gezwaaid of ik maak een praatje met vaste gasten, dat persoonlijke vind ik leuk.
Daarnaast is de sfeer onderling top. Niet alleen in het keukenteam, maar ook met de bediening en kantoor. We communiceren goed met elkaar. Als er iets misgaat, lossen we het samen op. Dat vind ik heel belangrijk.
Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Rond half twaalf start ik met een espresso en een blik op de reserveringen. We draaien lunch, bereiden het diner voor en maken het personeelseten. Dan barst het diner los. Meestal zit mijn dag er rond negen uur op. We hebben drie diensten en de laatsten zijn rond tien uur klaar, dus geen nachtwerk. Dat is echt een groot voordeel van Buurten! Na afloop checken we de reserveringen voor morgen en sluiten we af met een welverdiend fluitje aan de bar met het team.