Ontmoet chef Jan bij Buurten in de Gaard
Ontmoet Chef-kok Jan
Buurten vogel

Benieuwd hoe het is om als chef kok bij Buurten te werken?

Buurten vogel

Chef Jan (42) staat al sinds dag één in de keuken van Buurten in de Gaard. Wij vroegen hem de koksbuis van het lijf!

Chef-kok Jan bij Buurten in de Gaard

Hoi Jan!

Hoe ben je bij Buurten terechtgekomen?

Vijf jaar geleden opende Buurten in de Gaard en vanaf dag één ben ik hier chef-kok. Daarvoor werkte ik tien jaar als sous-chef bij verschillende restaurants in Utrecht. Het openen van een nieuw restaurant en werken in een gloednieuwe keuken zag ik als een mooie uitdaging.

Wat maakt werken bij Buurten zo leuk?

De vrijheid in de keuken. We maken bijna alles zelf, van sauzen tot soepen. En omdat we een open keuken hebben, heb je veel contact met onze gasten. Het woord ‘Buurten’ zegt het al, we zijn er echt voor de buurt. Er wordt vaak even gezwaaid of ik maak een praatje met vaste gasten, dat persoonlijke vind ik leuk.

Daarnaast is de sfeer onderling top. Niet alleen in het keukenteam, maar ook met de bediening en kantoor. We communiceren goed met elkaar. Als er iets misgaat, lossen we het samen op. Dat vind ik heel belangrijk.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Rond half twaalf start ik met een espresso en een blik op de reserveringen. We draaien lunch, bereiden het diner voor en maken het personeelseten. Dan barst het diner los. Meestal zit mijn dag er rond negen uur op. We hebben drie diensten en de laatsten zijn rond tien uur klaar, dus geen nachtwerk. Dat is echt een groot voordeel van Buurten! Na afloop checken we de reserveringen voor morgen en sluiten we af met een welverdiend fluitje aan de bar met het team.

Nieuwe Uitdagingen

Wat is je grootste uitdaging als chef?

Het niveau hoog houden en steeds blijven bedenken: wat maakt deze keuken anders? Als chef heb je veel verantwoordelijkheid. Je stuurt je team aan, houdt marges in de gaten, hebt overleg met kantoor en de bedrijfsleider, en zorgt dat alles klopt van de keuken tot de sfeer.

Wat zou je zeggen tegen een kok die twijfelt om hier te solliciteren?

Gewoon doen! Geen dag is hetzelfde. We organiseren veel leuke dingen buiten de vaste kaart om zoals een Spaanse avond. Dan staan we ineens met grote pannen paella op het terras! Of met kerst maken we een speciaal menu. Twijfel je? Kom dan gewoon een dagje meedraaien om te zien of je het wat vindt!

Jan's favo's

Je favo gerecht om te maken?

Eigenlijk alles wat je helemaal from scratch maakt zoals soepen en sauzen.

Je favo Buurten gerecht om te eten?

De Philly Cheesesteak van de lunchkaart. Die is zó lekker!

Je favo Buurten-moment?

Omdat Buurten kindvriendelijk is, komen er regelmatig kinderen nieuwsgierig in de keuken kijken. Ze zwaaien of maken een praatje. En soms maken ze zelfs een tekening voor me. Dat vind ik zó leuk en schattig, die hang ik ook echt op in de keuken! ☺️

Kom jij met Jande keuken rocken?Bekijk de vacatures